maanantai 11. marraskuuta 2013

Taide ja kulttuurin elokuva tehtävä

Tehtävä: Pidä katselu ja kuuntelu päiväkirjaa
  • Katso jokin kulttuuriin liittyvä ohjelma
  • Laita ylös ohjelman nimi ja oma arvostelu/mielipide ohjelmasta


Geishan muistelmat
Kertoo nuoresta tytöstä Chiyo Sakamotosta, jonka perhe myy hänet orjuuteen Nitta-suvun geisha taloon. Siellä hänen uusi perheensä lähettää hänet geisha opintoihin. Elokuva kertoo suurimmilta osin vanhemmasta Chiyosta ja hänen vaikutuksistaan geishana.

Tuotantovuosi 2005

Oma arvostelu: Todella upea elokuva luomus.

Rommipäiväkirja
Hunters S. Thompsonin Rommipäiväkirja -romaaniin pohjautuva elokuva seuraa kiertolaiselämää viettävän reportteri Paul Kempin viinanhuuruista matkaa halki Puerto Ricon pittorisken saaren. Hän on pian omaksunut paikallisväeston rommiinhukuttautuvan elämäntavan, ja tavattuaan hämäräbisneksiin sekaantuneen amerikkalaisliikemiehen, Sandersonin, Paul  on myös korviaan myöten retkussa miehen hurmaavan kuumaan kihlattuun, Chenaultiin. Kun Sanderson palkkaa Kempin kirjoittamaan itsestään ja viimeisimmät, vastenmielisistä juonestaan mairittelevansävyisen artikkelin, aukeaa reportterille kutkuttavan valinnan mahdollisuus: käyttää sanallista arkkuaan korruptoituneen kaverin käteisvirran kasvattamiseen - tai syöttääkseen hänet perikatoon.

Tuotantovuosi 2011

Oma arvostelu: Todella hienosti tehty romaaniin perustuva elokuva, joka sisältää joitakin hauskoja ja mielenkiintoisia kohtia.

Chocolat- pieni suklaapuoti
Idyllinen katolilaiskylä uinuu omassa rauhassaan Ranskan maaseudulla kunnes sinne saapuu salaperäinen Vianne Rocher. Hän perustaa kylään suklaakaupan, mikä herättää asukkaiden tunteet... niin hyvässä kuin pahassa.

Tuotantovuosi 2000

Oma arvostelu: Herkullisen ihana elokuva

Marie Antoinette
Krisen Dunst on nimiroolissa kovaonnisena lapsiprinsessana, jonka onneton avioliitto Ranskan nuoren välinpitämättömän kuninkaan, Ludwig XVI:n (Jason Schwartzman) kanssa synnytti enemmän ilkeitä huhuja, jotka jäivät kaikumaan Versaillesin kullatuilla käytävillä, kuin kuninkaalista jälkikasvua. Skandaalien ja juonittelun täyttämä hovielämä ei koskaan miellyttänyt Marie Antoinettea ja hän valitsikin mieluummin rocktähden liioittelevan elämäntyyliin. Se suututti niin kuninkaallisia kuin tavallista kansaakin ja lopulta sinetöi hänen kohtalonsa.

Tuotantovuosi 2006

Oma arvostelu: Ihania pukuja, piristävä ja ihana kertomus aikansa vihatuimmasta muoti-ikonista.

Sound of Music
Laulava Trappin perhe on taianomainen, lämminhenkinen tositarina, joka on kaikkien aikojen suosituimmaksi koko perheen elokuvaksi. Maria (Julie Andrews) on eloisa nuori nainen, joka jättää nunnaluostarin ja ryhtyy Kapteeni von Trappin seitsemän lapsen kotiopettajattareksi. Itsevaltaisen leskimiehen kurinalaisessa taloudessa ei alkuun tunnu löytyvän sijaa musiikille ja ilonpidolle.

Tuotantovuosi 1965

Oma Arvostelu: Ihana musiikillinen elokuva

Laulavat Sadepisarat
Mykkäelokuvat tekevät tilaa puhe-elokuville ja matineasankari muuttunut tanssija (Gene Kelly) saa kokea kovia muutsten myötä. Myös miekkosen kaveri (Donald O'Connor), romanttisessa mielessä kiinostava naiskaunotar (Debbie Reynolds) ja pahasuinen kanssanäyttelijä (Jean Hagen) saavat tuta tien kurvit ja kuopat. Musikaalitaiteen kuolematon mestariteos.

Tuotantovuosi 1952

Oma arvostelu: IHANA!

The Runaways
Kristen Stewart ja Dakota Fanning tihkuvat lavakarismaa musiikilla tankatussa menestystarinassa rajoja rikkoneen tyttöbändin, The Runaways, läpimurrosta. Tytöt lankeavat Svengalimaisesta rock-vaikuttaja Kim Fowleyn (Michael Shannon) pauloihin, ja tämä luotsaa etelä-kalifornialaisista pennuista rockbändin, joka saavuttaa valtavan suosion. Kovanaama-imagon ja huiman lahjakkuuden avittama bändi tekee nopeati nimeä - kuten sen pääkaksikkokin: Joan on yhtyeen puhtaasti rock 'n' rollia sykkivä sydän, kun taas Cherie 'Bowie-Bardot kiharoineen' on bändin seksiä tihkuva kissanpentu.

Tuotantovuosi 2010

Oma arvostelu: Innostaa kuuntelemaan musiikkia ja tekemään sitä

My week with Marilyn
Tositapahtumiin perustuva elokuva aikansa supertähden Marilyn Monroen kaoottisesta viikosta Englannissa vuonna 1957.
Colin Clarkin päiväkirjamerkinnät paljastavat mitä tapahtui, kun Marilynin tuore aviomies-kirjailija Arthur Miller joutui palaamaan New Yorkiin ja epävarma Marilyn jäi yksin. Tarina kertoo palvotun kaunottaren ystävyyssuhyeesta nuoreen elokuva-avustajaan, ensirakkauden huumasta, piinaavasta julkisuudesta ja hylätyksi tulemisen pelosta.

Tuotantovuosi 2011

Oma arvostelu: Ihana tositapahtumiin perustuva elokuva

Sooloilua
Kolmikymppinen toimittaja, älykäs ja itsenäinen Emma (Saija Lentonen) lähetetään haastattelemaan huippukapellimestari Joel Abrahamssonia (Kari-Pekka Toivonen).
Haastattelusta tulee täysi katastrofi, mutta Emma huomaa yllättäen ihastuvansa Joeliin ja viikossa he ovat molemmat korviaan myöten rakastuneita.
Emma ei olisi kuitenkaan voinut kuvitella, että muutaman viikon kuluttua hän asuu maalla vanhassa talossa kaksin Joelin dementoituneen, mutta temperamenttisen äidin (Kristiina Elstelä) kanssa Joelin reissatessa maailmalla konserteissa.
Eikä aikaakaan, kun Emma huomaa myös olevansa raskaana...


Tuotantovuosi 2007

Oma arvostelu: Ihanat näyttelijät ja muutenkin hyvä suomalainen leffa.

Tummien perhosten koti
Tarinan keskiössä on traagisen lapsuuskokemuksen ahdistama Juhani (Niilo Syväoja), joka päätyy kuuden vuoden sijaiskoti- ja laitoskierteen jälkeen Saaressa sijaitsevaan poikakotiin.
Saarella vallitsevat omat lakinsa ja sääntönsä, jotka on laatinut ja joita soveltaa kovalla kädellä Olavi Harjula (Tommi Korpela).


Tuotantovuosi 2008

Oma arvostelu: Surullinen, mutta hyvä.

Prinsessa
Prinsessa-elokuvan tarina pohjautuu tositapahtumiin ja todelliseen henkilöön. Sijaiskodista toiseen riepoteltu kabareetanssija Anna Lappalainen (Katja Kukkola) päätyy mielisairaalahoitoon, ja pian henkilökunnalle ja muille potilaille selviää, että Lappalainen kärsii voimakkaasta harhasta. Hän kertoo olevansa Prinsessa, kuninkaallinen Buckinghamin palatsista.

Tuotantovuosi 2010

Oma arvostelu: Hyvä!

Titanic
 Kulkuri Jack (Leonardo DiCaprio) ja hienoista piireistä kotoisin oleva Rose (Kate Winslet) ovat valkokankaan säteilevät rakastavaiset, jotka löytävät toisensa "uppoamattoman" R.M.S. Titanicin neitsytmatkalla. Kun tuhoon tuomittu loistoristeilijä törmää hyisellä Pohjois - Atlantilla jäävuoreen, intohimoinen romanssi muuttuu henkiinjäämistaisteluksi…

Tuotantovuosi 1997

Oma arvostelu: Surullinen.

My fair lady
Musikaali kertoo englantilaisesta Eliza-nimisestä kukkaistytöstä, jolla on kasvot kuin enkelillä mutta käytös ja kieli kuin katupojalla. Kieltentutkija Henry Higgins lyö ystävänsä kanssa vetoa, pystyykö kouluttamaan Elizasta kuudessa kuukaudessa salonkikelpoisen kaunottaren.

Tuotantovuosi 1956

Oma arvostelu: Ihana!

Linnut
Seurapiirikaunotar Melanie Daniels saapuu vierailulle rannikkokaupunkiin yllättääkseen lakimies Mitchell "Mitch" Brennerin, johon oli tutustunut samana päivänä. Daniels myös lahjoittaa Brennerin pikkusiskolle rakkauspapukaijoja. Yhtäkkiä seudun linnut alkavat parveilla ja hyökkäillä ihmisten kimppuun.

Tuotantovuosi 1963

Oma arvostelu: Ihmeen hyvä kauhu leffa noin vanhaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti