perjantai 22. elokuuta 2014

Oppimissopimus (Salon kukkakori)

Moikka!
Olen ollut jo mahtavat kaksi viikkoa työssäoppimassa Salon kukkakorissa (kukkakauppa), ja sekin on mennyt todella nopeasti ja hyvin vauhtiin, koska töitä on paljon ja ne ovat kivoja. Ja niin kuin viime TO -jaksolla piti tehdä oppimissopimus tehtävä niin tulee tällekkin jaksolle:

Olen siis kukkakaupassa... hmmm...... jos multa ois kysytty pari kuukautta sitten haluasinko mennä kukkakauppaan työssäoppimaan olisin tarvinnu siihen todella monta sellaista ihmistä jotka osaa suostutella sellaiseen... noh, kesän aikana sitä tulee mietittyä mihin haluaa ja alkaa tulla loppuvaiheessa jo kiirekkin etsiessä paikkaa. Mutta en hankkinut kukkakauppaa sen takia, että mulla oli kiire (koska koulun alkuun alle viikko) vaan siksi koska halusin kokeilla jotain erilaista ja kuulin että kukkakaupassa pääsee näyttämään todellista visuaalista tekemistään kukkien parissa, joten siksi.

Kerrataanpa siis missä olen ollut ennen työssäoppimassa. Ekana olin Herkku ja Lahja Murenassa joka on Salossa torin laidalla toimiva lahja liike.
Toisena paikkana toimi vaatekauppa Kappahl Salon Plazassa. Ja kolmannen kohdalla en sitten halunnut pysyä Salon seudulla ja ryömin Turkuun päin, Skanssista löysin Lindex -vaatekaupan.
Ja näistä paikoistahan ei sitten millään lähdetö ilman hyviä kokemuksia. Kaikissa paikoissa sain palvella asiakkaita, joka on siis ollut todella hyvä kokemus, koska jos haluaa sellaiseen ammattiin jossa tarvitaan asiakaspalvelua niin kannattaa sitä varmaan sitten kokeakkin. Kappahl:ssa ja Lindex:ssa sain asiakaspalvelun lisäksi hyviä kokemuksia ryhmä työskentelystä. Olen saanut hyvää palautetta asiakaspalautteesta ja ryhmä työskentelystä joka on tietysti kivaa.

Salon kukkakorissa olen saanut kukista enemmän tietoa päähän ja ennen olin suunnilleen sellainen etten tiennyt esim. kumpi on ruusu ja kumpi on auringonkukka. Ja tiedän paljon paremmin miten kukkia pitää käsitellä ja olen huomannut että se työ onkin todella kivaa siivoamisesta kaupan sulkemiseen asti. Vahvuuteni on tällä hetkellä se että olen alkanut ehdottelemaan Kukkakorin työntekijöille erilaisia ideoita ja sitten he ovatkin käyttäneet ideoitani, joten olen näiden muiden TO -paikkojen ohella tullut rohkeampi ja osaan sanoa ideoitani ääneen enkä jätä niitä päähän kellumaan. Heikkouteni on ehkä hiljainen ääneni jota tietenkin yritän ''kasvattaa'' sitä lisää ja lisää, mutta sitten iskee rakas ystävämme ujous joka on ehkä jolle tuttukin kaveri.

Olen tämän kahden viikon aikana ollut ihan sekaisin siitä miksi haluasin tulla isona. Mutta haluaisin kehittää rohkeuttani todella paljon. Ja jotta pääsisin siihen niin kannattaa harjoitella. Esim. töissä voin mennä juttelemaan asiakkaille vaikka he eivät puhukkaan mulle ja jos puhuvat niin voin hyvinkin jatkaa juttua eteenpäin. Ympärilleni tarvitsen positiisen ilmaston ja kannustavia ihmisiä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti