sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Työssäoppiminen kokonaisuudessaan

Lindexissä

Olin työssäoppimassa Skanssin Lindexissä.
Sain todella paljon olla tekemisissä visualistien kanssa.
Joka päivä oli melkein jotain viikkaamis tehtäviä.

 Viikkaamisessa oli kaikista tärkeintä, että pinot vaate pinot olivat suoria, saman kokoisia ja vaatteet kokojärjestyksessä. Kun laitettiin kokotarroja niin niiden väli oli vaatteen oikeasta reunasta noin 2 sormiväliä. 

Sain myös todella paljon silittää vaatteita nukeille ja pukea niitä. Aina kun minun tarvitsi silittää ja pukea nuket niin minua odotti melkein aina rekillinen vaatteita silityslaudalla... olin todella hakusessa parina ensimmäisenä päivänä,koska en tiennyt suunnilleen mitään silittämisestä, mutta kun oli aikaa ja silityksen mestari neuvomassa niin kyllä sen silittämisen sitten osasi. Ja tietenkin aina kun puki nukkea täytyi tietenkin pyyhkiä lasi alusta (jossa nukke on kiinni) sormenjäljistä.
Lindexiin tuli aina ohjeet kun piti pukea uusi nukke tai tehdä kokonaan uusi ikkuna. 
Kaikista tärkeintä oli nukkejen pukemisessa se, että vaatteissa ei ollut ryppyjä ja vaatteet oli oikein stailattu. Farkuissa oli tärkeää, että ne olivat ''elävän'' näköiset ettei ne olleet ihan elottomat.

 Moneen pöytään lisättiin kaikenlaisia koruja tai jotain muita pikku juttuja jotka liittyivät kampanjaan tai sitten sopivat ihan muuten kaikkiin vaatteisiin lisämyynnin vuoksi.


Kyltittäminen oli myös sellainen tehtävä joka piti tehdä melkein aina ennen kuin asiakkaat tulevat liikkeeseen, eli aamuisin.Kanta-asiakas tarjoukset tulostettiin ensin paperit(A3) molemmin puolin ja liima käteen ja kiinnitettiin isoon pohjaan mahdollisimman suoraan.
Jos kampanjan mukana tuli uusi tarjous niin se tuli myös isolle pohjalle, ne kiinnitettiin kattoon koukuilla ja rautalangalla.
Kaikki muut ''pikku'' tarjoukset tuli A4 tai A5 kokoisille plekseille.

Ekana ja tokana päivänä pääsin silittämään naisten vaatteita, se ei ollut kivaa, koska joka kerta kun sain ne omasta mielestä valmiiks niin aina Lindexin visualisti sanoi ettei se käy, koska siinä on ryppy. Sain just sillon sopivasti silitettäväksi kauhean helposti ryppyyntyvää polyesteria.  Minun piti myös paikata nukkeja maalilla, koska joissakin mallinukeissa oli kamalia kolhuja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti